How to Configure Port Forwarding on Fortigate?

             Fortigate ile Port Yönlendirme Nasıl Yapılır?




İlk olarak, Policy & Objects bölümüne gidip Virtual IP eklememiz gerekiyor.

 Virtual IPs sekmesinde "Create New" butonuna tıklayın ve oluşturacağınız "VIP" için bir isim belirleyin. CCTV sistemi için port yönlendirme yapacağım için "CCTV" ismini kullanıyorum. Interface kısmında ise, dışarıdan gelecek istekler için "WAN" bağlantınızı seçmelisiniz.

 External IP Address alanında, dışarıdan hangi IP adresinin erişeceğini belirtiyoruz. Eğer 0.0.0.0 olarak ayarlarsanız, bu durum dışarıdan herhangi bir IP adresinin erişebilmesine olanak tanır, bu da güvenlik riski oluşturabilir. Bu yüzden sabit bir IP adresi eklemek ya da SSL VPN kullanarak bağlantıları daha güvenli hale getirmek önerilir.


 CCTV sistemleri genellikle 80 numaralı portu kullanır, bu yüzden port yönlendirmeyi 65000 numaralı dış porttan NVR cihazındaki 80 numaralı porta yapacağız.

External Service Port: Dışarıdan gelecek port numarası (65000).
Map to Port: Trafiğin yönlendirileceği iç port numarası (80).
Mapped IP Address kısmına ise, yerel ağınızdaki NVR cihazının IP adresini giriyoruz. NVR cihazım 10.100.140.10 IP adresini kullanıyor.





Bu ayarları yaptıktan sonra kaydedip, yeni bir kural oluşturmanız gerekiyor. IP V4 Policy sekmesinden "Create New" diyerek yeni bir kural ekleyebilirsiniz.